Schotgroep Groenvoorziening

Kleurrijke oplossingen in groen 

Schotgroep Groenvoorziening bouwt aan een kleurrijke omgeving in samenwerking met de natuur en gebruikers, van mens tot dier. Wij werken in nauwe relatie met onze opdrachtgevers en onderzoeken hoe we de publieke ruimte duurzaam kunnen vergroenen en verbeteren.  

Wij ontfermen ons over polders, parken, velden, recreatiegebieden, golfbanen, dijken en duikers. We zorgen dat het groengebied er in alle jaargetijden en in de loop der jaren optimaal uitziet. Dat vraagt veerkracht en flexibiliteit in aanleg en onderhoud, want de natuur is niet volledig te reguleren. Door de onvoorspelbaarheid van de natuur mee te nemen in onze ontwerpen en onderhoudsplannen, zorgen we voor toekomstbestendig groenplannen.

Vakkennis en ervaring komen samen binnen Schotgroep Groenvoorziening. Onze mensen worden opgeleid in groen en begrijpen hoe bomen moeten worden gesnoeid om duurzaam te blijven bestaan, veerkrachtig te zijn in alle weersomstandigheden en natuurlijk representatief en passend in de omgeving. Ook wanneer bomen moeten worden gerooid, nemen wij het hele traject uit handen, van wegafzetting tot het transport en herplanting.

Het groen op bedrijventerreinen wordt bovengemiddeld zwaar belast, maar moet er desondanks altijd representatief uitzien. Dat vraagt om specifieke aandacht, zowel bij de aanleg als het onderhoud. We denken met onze opdrachtgevers mee en bouwen aan een plan voor de langere termijn. Zo bouwen we efficiënt aan een betere en prettigere werkomgeving met een mooie, groene uitstraling. 

Landclearing en aanleg van landgoederen is een van de werkzaamheden die samen met het aannemingsbedrijf uitgevoerd worden. Door inzet van materieel van het aannemingsbedrijf en de ervaringen van het groenvoorzieningsbedrijf worden projecten vanaf de tekentafel tot aan de oplevering in eigen beheer uitgevoerd.