Samen bouwen aan de toekomst

Uitvoering en advies

Schotgroep BV levert uitvoering en consultancy in grondwerkzaamheden,  infrastructuur, groenvoorzieningen, bodemafsluitingen en isolatie. Onze grondbank is verantwoordelijk voor uitgifte en verwerking van materialen voor bouwbewegingen in de omgeving.

Daarnaast hebben wij binnen onze groep een kennistak opgezet voor investeringen in innovatieve projecten, vergroening van branche in Nederland en uitrol van onze kennis omtrent duurzaamheid op internationaal terrein. Ook bezitten wij over een detacheringsbedrijf voor de werving en selectie van kwalitatief personeel binnen Zuid-West Nederland.

Oorsprong in 1956 

Ons bedrijf gaat terug tot 1956. Inmiddels is Schotgroep BV één van de meest snelgroeiende bouwbedrijven binnen de regio en uitgegroeid naar zes divisies. Vanuit onze locaties in Heerjansdam, Numansdorp, Rotterdam, Dordrecht en Oude-Tonge werken dagelijks 145 medewerkers op de meest uiteenlopende projecten. 

Elke divisie is een clustering van ervaring en kennis. Door deze opzet kunnen we specialiseren in verschillende expertises en toch korte lijnen behouden met onze opdrachtgevers. De divisies werken nauw samen met elkaar in uitvoering en faciliteiten. Zo blijven wij een regionale speler, met de slagkracht van een nationaal opererend bedrijf. 

Luisteren naar de vraag.

Ons bedrijf kenmerkt zich door diversiteit. In opdrachten, opdrachtgevers en werknemers. Bij elke binnenkomende opdracht – of dit nu de isolatie van een particulier huis betreft of het bekleden van een dijk – nemen we de tijd voor onze opdrachtgever.

We luisteren aandachtig naar de vraag en bekijken alle verschillenden mogelijkheden in uitvoering. Zo bouwen we al in de voorfase van een project toe naar een efficiënt werkproces en een toekomstbestendige oplossing. 

Duurzaamheid als DNA

Duurzaamheid zit bij Schotgroep verweven in het DNA. We zijn betrokken met onze werknemers, opdrachtgevers en voelen ons verantwoordelijk voor een goede uitvoer van de opdrachten. In de afgelopen decennia hebben wij ons verantwoordelijkheidsgevoel uitgerold naar onze omgeving – en de toekomst daarvan. Wij willen als bedrijf meedenken met de vraag hoe wij de omgeving duurzamer kunnen inkleuren en onze branche kunnen vergroenen. Daarvoor hebben wij een kennis- en investeringsdivisie opgezet, Schotgroep Environmental.

Uitdragen van onze kernwaarden

Daarbij zien wij onze mensen binnen het bedrijf als onze ambassadeurs. Zij dragen onze kernwaarden uit, kunnen actief bijdragen aan innovatie en verduurzaming. Daarom zetten wij in op de ontwikkeling van onze werknemers en dragen we zorg voor een gezonde werkomgeving. 

Zo dagen wij onze medewerkers uit te blijven ontwikkelen in loopbaan en expertise. Met elkaar bouwen we aan de wereld van morgen.