Duurzaamheid

Zuinig op kwaliteit

Schotgroep is begonnen als aannemingsbedrijf in 1956. Voor het familiebedrijf is duurzaamheid altijd een inborst geweest. Met name in relaties naar klanten, werknemers en materiaal. 

Schotgroep heeft in de loop der jaren haar maatschappelijke en materiële duurzaamheid uitgebreid naar ons milieu. Wij onderzoeken onze ecologische voetafdruk en hoe wij deze kunnen verminderen. Daarvoor doen wij onderzoek naar hoe wij onze sector kunnen vergroenen, onze kennis omtrent duurzaamheid kunnen verspreiden en de buitenruimte duurzamer kunnen inrichten. 

Schotgroep Environmental

Wat geven we mee aan de maatschappij van morgen? Schotgroep heeft vijf divisies die zich bezig houden met de uitvoer van verschillende projecten. Om de uitvoer en de branche te kunnen verduurzamen, is reflectie, onderzoek en investering nodig. Daarom is een zesde divisie opgericht, Schotgroep Environmental.

Deze divisie onderzoekt hoe we binnen Schotgroep onze werkzaamheden ook in de toekomst kunnen legitimeren. Ook consulteren we bij de uitvoer van grote internationale projecten in duurzaamheid en investeren we in overkoepelende groene projecten. Zo bundelen we al onze verzamelde kennis en kunnen we deze inzetten naar de contouren van de maatschappij van morgen.

C02-prestatieladder niveau 5

Sinds januari 2016 is de holding van Schotgroep in het bezit van het CO2-prestatieladder niveau 5-certificaat. De CO-2 prestatieladder is opgericht door de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in bedrijfsvoering en uitvoering. Niveau vijf is het hoogst haalbare niveau.

Investeren in mensen 

Ons familiebedrijf is opgebouwd door de mensen die er werken. Zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit en inzet. Zij zijn ons visitekaartje in de regio, voor huidige en toekomstige opdrachtgevers en dragen onze kernwaarden uit.

Daarom kiezen wij ook op management- en arbeidsnormering voor de hoogst haalbare norm. Al onze divisies bezitten over een ISO 9001-2015 certificaat voor kwaliteitsmanagement. Ook zijn wij een erkend leerbedrijf voor meerdere beroepsrichtingen. 

Op de fiets naar de klus!

Begin 2023 is er voor onze locatie Hovendaal Rotterdam een elektrische fiets aangeschaft. Door de aanschaf van deze fiets kunnen de werken rondom deze locatie bezocht worden met de fiets in plaats van met de auto. Hiermee toont SCHOTGROEP haar duurzaamheid, en betrokkenheid voor een beter milieu.

Duurzaam en elektrisch

Afgelopen jaar heeft SCHOTGROEP behoorlijk geïnvesteerd in elektrisch materieel en elektrische auto’s. SCHOTGROEP Aannemingsbedrijf heeft sinds 2023 diverse elektrische kranen, stampers, trilplaten en kippers met de nieuwe zuinige euro 6 motor. Onze grondbank is trotse eigenaar van een Shovel en SCHOTGROEP Bodemafsluiting heeft geïnvesteerd in 3 nieuwe trekkers, allen voorzien van de nieuwste euro 6 motor.

Ook met de bedrijfspanden is Schotgroep druk bezig met het verduurzamen, zo is er in 2023 in het bedrijfspand in Numansdorp LED- verlichting aangebracht.