Waterstelsel Goeree-Overflakkee

Een toekomstbestendig rioolinfrastructuur

  • Voltooiing
  • 2022
  • Opdrachtgever
  • Gemeente Goeree Overflakkee
  • Activiteiten
  • Aanbrengen nieuw gescheiden rioolstelsel en verbeterd gescheiden rioolstelsel. Bodemsanering. Aanbrengen nieuwe verhardingsmaterialen.
  • Divisies
  • Aannemingsbedrijf, Combinatie Uilenvlietsehaven (Grondbank)

In Goeree-Overflakkee is de infrastructuur van de ondergrondse nutsvoorzieningen is verouderd. Schotgroep is aangesteld om het rioolwerk in de komende vijf jaar te vervangen naar een gescheiden rioolstelsel en de bovengrondse infrastructuur te verbeteren.

Voor de aanleg van het nieuwe rioolstelsel in Goeree-Overflakkee worden de bestaande verhardingen opgebroken en vervolgens bodemsaneringen uitgevoerd. De grond uit cunetten en rioolsleuven worden ontgraven en afgevoerd naar onze grondbank in Heerjansdam, Combinatie Uilenvlietsehaven. Vervolgens wordt het nieuwe gescheiden rioolstelsel aangebracht, de grond vervangen en de wegen waar nodig verbeterd.

In een gescheiden rioolstelsel gaat al het regenwater direct naar vijvers of sloten. Het afvalwater vanuit huizen en bedrijven wordt via een gescheiden stelsel naar een gemaal gebracht. Het gemaal pompt vervolgens het afvalwater naar de zuiveringsinstallatie. Zo wordt alleen water gezuiverd dat vervuild is en wordt de kans op overbelasting van het riool geminimaliseerd.

Een variant op een gescheiden stelsel is het verbeterd gescheiden rioolstelsel. Hierin lopen regen- en afvalwater allebei naar een gemaal. Bij grote regenbuien wordt het regenwater direct afgevoerd naar natuurlijke opvangplek, in plaats van een zuiveringsinstallatie.

Vanwege de grote omvang en geïnitieerde tijdsduur (vijf jaar) van het project zijn dependances van Schotgroep opgezet in Middelharnis en Oude-Tonge. Vanuit deze vestigingen worden werkzaamheden lokaal gecoördineerd en uitgevoerd.  

Met een gescheiden stelsel wordt de kans op overbelasting van het riool geminimaliseerd

Schotgroep Aannemingen BV

Meer Projecten

Innoverende oplossingen met een pragmatische uitvoer. En altijd met het oog op morgen.

Dijkverbetering Zuidhoek Zierikzee

Glooiingsconstructie met oog voor de omgeving.

Herinrichting Pier Panderplein

Pier Panderplein, in de gemeente Capelle aan den IJssel, tot aantrekkelijk verblijfsgebied

Woningisolatie Lek en Waard wonen

SCHOTGROEP verduurzaamt 184 woningen van de woningcorporatie Lek en Waard Wonen.